ένα
Αφου μπηκα στο χορο, και αφου διαβασα το πολυ ωραιο "Ειμαι Online αρα υπαρχω" -δυστυχως δεν θυμαμαι που το διαβασα ωστε να βαλω τις πηγες μου, αλλα ετσι κ αλλιως θα το καθιερωσω- αρχιζω το πρωτο μου blog.
Μιας και α) δεν θα εχω αναγνωστες και β) επειδη ειναι το 1ο μου, οποτε πρεπει να αρχισω δειλα και επειδη ακομη σε μια συζητηση επικοινωνιας που ειχα "βγηκε" οτι η κατωτατη μορφη επικοινωνιας ειναι η ανταλλαγη συνταγων με τον διαεπικοινωνουντα, αρα... Αρα?
Τορτελινι με Βασιλικο κ Ελιες
Τα πραγματα ειναι απλα κ οπως φαινονται... βραζετε το τορτελινι (να κραταει κ λιγο) και στη συνεχεια το ριχνετε στο τηγανι.. το τζιτζιριζετε με λιγο λαδι και...
---> στο εν τω μεταξυ θα πρεπει ηδη να εχετε ξεφλουδισει μια φρεσκια (ν)τοματα και να την εχετε κανει πολτο με εναν οποιο δικο σας τροπο...επισης θα πρεπει να εχετε ετοιμο ενα κυβο βασιλικο (ή φρεσκο κατα προτιμιση αν μπορειτε να βρειτε με καποιον μαγικο τροπο αν ειστε απο Αθηνα) και τελος καθαρισμενες ελιες απο τα κουκουτσια τους με την ειδικη συσκευη ξεκουκουκουτσωματος (εδω ειναι κ ολα τα λεφτα) και ψιλοκομενεεεες. Α, ξεχασα κ το τριμμενο τυρι- προτιμω Κρητικη γραβιερα γιατι ετσι....<-----
... μολις τζιτζιριστει λιγο ριχνετε τις ελιες και τον βασιλικο αν ειναι σε κυβο και το ημικατεβαζετε απο την φωτια... το μυστικο, οπως σου ειπα χτες, ειναι να ριξουμε την φρεσκια (ν)τοματα και να μην την αφησουμε να βρασει... ριχνουμε εκεινη την στιγμη: πιπερι, σκορδο (ελαχιστο, γιατι μπορει να φιληθειτε αργοτεροτερα), λιγο τριμμενο τυρι και τελος την (ν)τοματα... τα κανουμε ολα ενα τουρλουμπουκι κ σερβιρουμε... προτεινω επισης συνοδεια απο τσικουδια, η οποια δενει απιθανα.
Αυτααα καλοι μου ανθρωποι, εμεις το δοκιμασαμε κ περασαμε περρριφημα...
Μιας και α) δεν θα εχω αναγνωστες και β) επειδη ειναι το 1ο μου, οποτε πρεπει να αρχισω δειλα και επειδη ακομη σε μια συζητηση επικοινωνιας που ειχα "βγηκε" οτι η κατωτατη μορφη επικοινωνιας ειναι η ανταλλαγη συνταγων με τον διαεπικοινωνουντα, αρα... Αρα?
Τορτελινι με Βασιλικο κ Ελιες
Τα πραγματα ειναι απλα κ οπως φαινονται... βραζετε το τορτελινι (να κραταει κ λιγο) και στη συνεχεια το ριχνετε στο τηγανι.. το τζιτζιριζετε με λιγο λαδι και...
---> στο εν τω μεταξυ θα πρεπει ηδη να εχετε ξεφλουδισει μια φρεσκια (ν)τοματα και να την εχετε κανει πολτο με εναν οποιο δικο σας τροπο...επισης θα πρεπει να εχετε ετοιμο ενα κυβο βασιλικο (ή φρεσκο κατα προτιμιση αν μπορειτε να βρειτε με καποιον μαγικο τροπο αν ειστε απο Αθηνα) και τελος καθαρισμενες ελιες απο τα κουκουτσια τους με την ειδικη συσκευη ξεκουκουκουτσωματος (εδω ειναι κ ολα τα λεφτα) και ψιλοκομενεεεες. Α, ξεχασα κ το τριμμενο τυρι- προτιμω Κρητικη γραβιερα γιατι ετσι....<-----
... μολις τζιτζιριστει λιγο ριχνετε τις ελιες και τον βασιλικο αν ειναι σε κυβο και το ημικατεβαζετε απο την φωτια... το μυστικο, οπως σου ειπα χτες, ειναι να ριξουμε την φρεσκια (ν)τοματα και να μην την αφησουμε να βρασει... ριχνουμε εκεινη την στιγμη: πιπερι, σκορδο (ελαχιστο, γιατι μπορει να φιληθειτε αργοτεροτερα), λιγο τριμμενο τυρι και τελος την (ν)τοματα... τα κανουμε ολα ενα τουρλουμπουκι κ σερβιρουμε... προτεινω επισης συνοδεια απο τσικουδια, η οποια δενει απιθανα.
Αυτααα καλοι μου ανθρωποι, εμεις το δοκιμασαμε κ περασαμε περρριφημα...
1 Comments:
To δοκιμάσαμε χθές αυτό. Α! Μυρωδικά και βασιλικό έχουμε σε γλάστρες στο μπαλκόνι, μαζί με τσίλι πιπεριές, φασόλια, κόκκινες πατάτες, κολοκυθάκια και ντοματούλες..
Ηπιαμε όμως κρασί και όχι τσικουδιά..
Συνέχισε ακάθεκτος. Για τζίτζιρας είσαι υπέροχος.
Post a Comment
<< Home