<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15018086\x26blogName\x3d.:TziNtziras:.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tzintziras.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tzintziras.blogspot.com/\x26vt\x3d2650322032835705837', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, August 04, 2005

δυο

Σε ολους εσας τους 100δες αναγνωστες μου (δλδ αντε να ειναι 4 ματια συνολο), θα κανω μια νεα γαστρονομικα ποσιμη αποκαλυψη. Αυτα που θα διαβασετε στις παρακατω γραμμες κρατηθηκαν μυστικα ανα τα χρονια για να σπασω το κατεστημενο κ να τα ξεμπροστιασω... εχουμε λοιπον:


Daquiry!!

Για να φτιαξουμε ενα πολυ ωραιο εως τελειο Daquiry θα χρειαστουμε:

  • ενα κολωνατο ποτηρι - προτιμω σαν του Μαρτινι αλλα μεγαλυτερο.
  • μισο λεμονι.
  • Ασπρο ρουμι ξεξασπρο.
  • lime (αν βρειτε φρεσκο πες τε μου pliez απο που...).
  • ζαχαρη.
  • σεικερ.
  • παγο.


βαζουμε στο σεικερ 2 δαχτυλα ασπρο ρουμι, 1 δαχτυλο lime, λιγη ως αρκετη ζαχαρη αναλογα με τα γουστα σας (προτεινεται να ειναι σε υγρη μορφη, βραζοντας αρκετη σε μικρη ποσοτητα νερου),προσθετουμε παγο κ το μισο λεμονι (στιμμενο) και χτυπαμε.
Διαδικασια ποτηριου... γεμιστε με παγο κ νερο το ποτηρι απο την αρχη, ωστε μεχρι να κανετε τα λοιπα, να εχει παγωσει. Κατοπιν, με το λεμονι, βρεξτε τα χειλη του ποτηριου κ βουτηξτε το στη ζαχαρη ωστε να "πιασει" γυρω γυρω. Αν ειστε απο αυτους που εχετε τριφτη παγου, καλως, αλλιως μπορειτε να βαλετε τον παγο σε μια πετσετα κ να την χτυπησετε μεχρι να θρυμματιστει. Θεωρουμε πως ολα πανε καλα κ δεν υπαρχουν απωλειες, ετσι ωστε να ξεχασετε το Daquiry κ τις αλλες αυτες βλακειες, προσπαθωντας πχ να μαζεψετε την τζαμαρια του τραπεζιου που εσπασε καθως χτυπαγατε τον παγο.
Αδειαζετε κατοπιν το περιεχομενο του σεικερ στο ποτηρι και .. ταταααα.. ετοιμο προς δικη σας απολαυση...

Οσοι τα καταφερατε κ διαβασατε ως εδω θα σας αποκαλυψω κ το μεγαλο μυστικο... κανονικα πρεπει να βαλετε 1 δαχτυλο ασπρο κ ενα δαχτυλο μαυρο ρουμι για αριστα αποτελεσματα γευσης! (χικ)



2 Comments:

Blogger 0comments said...

Καλώς μας ήρθες ΤζιΝτζιρα!
Άντε γειά μας!

August 06, 2005  
Blogger . said...

ε μου λες.....χικ-, φιλαράκι...-χικ- τι άλλο έχει το κτάστημα;-χικ ! τσιν-τσιν

August 07, 2005  

Post a Comment

<< Home