'χτω
Καλησπερα στους απανταχου διαβαστές,
εφοσον μας μπηκε ο Σεπτεμβρε με ορεξη, παρτε και μια συνταγη που βγηκε κατα τυχη, αλλα φαγωθηκε με συστημα. Και τι αλλο,
[...] βραζουμε τα μακαρονια (οτι ρατσα θελετε- εκτος τορτελινι). Παιρνουμε κολοκυθακια (αναλογα με το ποσο αρεσουν στον καθενα μπορει να προσαρμοσει το πιατο σε μακαρονια με κολοκυθακι ή κολοκυθακι με μακαρονι, γιατι σ'αυτη την συνταγη, "Εσυ αποφασιζεις"). Καλο θα ηταν μην ειναι σαν αυτα που πηρα εγω που μοιαζαν σε γευση αχυρου, ωστε να προσδωσει ωραια γευση στο φαγητο...
Προσαρμοζετε το μηκος τους αναλογα με τον τυπο μακαρονιου και τα κοβετε σε ψιλες ραβδους (ελπιζω να γινομαι κατανοητος). Τα ριχνετε στο τηγανι με λιγο σκορδο, πιπερι αλατι και ενα κυβο βασιλικο (αλλιως τον προσθετετε φρεσκο στο τελος). Τα τζι(ν)τζιριζετε για λιγα λεπτα και μετα ριχνετε κρεμα γαλακτος, την οποια βραζετε για λιγο ακομη. Τελος ριχνετε ολο το μιγμα στην κατσαρολα -που ηδη βρισκονται τα μακαρονια- (+ τριμμενο τυρι για να λιωσει) και ανακατεβετε μεχρι να γινει τουρλουμπουκι.
Τελος, παραμεριζετε τα 10δες απλυτα που θα εχουν δημιουργηθει και βγαζετε τα πιατα και σερβιρετε...
Εγω πειστηκα και πηρα κορωπιοτικο κοκκινο κρασι, στην διαλογη του οποιου σταθηκα ιδιαιτερα τυχερος γιατι θα εχω αφθονο ξυδι για ενα χρονο, αλλα εσεις μπορειτε να συνοδεψετε με ο,τι θετε.
Η αληθεια ειναι πως παραδοξως βγηκε ιδιαιτερα νοστιμο...
υγ. τρωγεται και για πρωινο...
εφοσον μας μπηκε ο Σεπτεμβρε με ορεξη, παρτε και μια συνταγη που βγηκε κατα τυχη, αλλα φαγωθηκε με συστημα. Και τι αλλο,
[...] βραζουμε τα μακαρονια (οτι ρατσα θελετε- εκτος τορτελινι). Παιρνουμε κολοκυθακια (αναλογα με το ποσο αρεσουν στον καθενα μπορει να προσαρμοσει το πιατο σε μακαρονια με κολοκυθακι ή κολοκυθακι με μακαρονι, γιατι σ'αυτη την συνταγη, "Εσυ αποφασιζεις"). Καλο θα ηταν μην ειναι σαν αυτα που πηρα εγω που μοιαζαν σε γευση αχυρου, ωστε να προσδωσει ωραια γευση στο φαγητο...
Προσαρμοζετε το μηκος τους αναλογα με τον τυπο μακαρονιου και τα κοβετε σε ψιλες ραβδους (ελπιζω να γινομαι κατανοητος). Τα ριχνετε στο τηγανι με λιγο σκορδο, πιπερι αλατι και ενα κυβο βασιλικο (αλλιως τον προσθετετε φρεσκο στο τελος). Τα τζι(ν)τζιριζετε για λιγα λεπτα και μετα ριχνετε κρεμα γαλακτος, την οποια βραζετε για λιγο ακομη. Τελος ριχνετε ολο το μιγμα στην κατσαρολα -που ηδη βρισκονται τα μακαρονια- (+ τριμμενο τυρι για να λιωσει) και ανακατεβετε μεχρι να γινει τουρλουμπουκι.
Τελος, παραμεριζετε τα 10δες απλυτα που θα εχουν δημιουργηθει και βγαζετε τα πιατα και σερβιρετε...
Εγω πειστηκα και πηρα κορωπιοτικο κοκκινο κρασι, στην διαλογη του οποιου σταθηκα ιδιαιτερα τυχερος γιατι θα εχω αφθονο ξυδι για ενα χρονο, αλλα εσεις μπορειτε να συνοδεψετε με ο,τι θετε.
Η αληθεια ειναι πως παραδοξως βγηκε ιδιαιτερα νοστιμο...
υγ. τρωγεται και για πρωινο...
2 Comments:
Καλά. Αλλά έχω απορία: "Καλο θα ηταν μην ειναι σαν αυτα που πηρα εγω που μοιαζαν σε γευση αχυρου..."
Τα μακαρόνια ή το κολοκύθι;
πηγα κ ψωνισα απο τοπικο μινι μαρκετ, οποτε μεταξυ αλλων, μαπα το κολοκυθι...
Post a Comment
<< Home