<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15018086\x26blogName\x3d.:TziNtziras:.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tzintziras.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tzintziras.blogspot.com/\x26vt\x3d2650322032835705837', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

Monday, August 08, 2005

τγια

καταρχην, αγαπητοι μου pixelανθρωποι καλημερα...

επειτα θα ηθελα να χαιρετησω τα πληθη αναγνωστων που συρρεουν στο blogi μου κ δειχνουν ιδιαιτερο ενδιαφερον στις γαστρονομικες μου αποκαλυψεις... ευτυχως, οι συνταγες δεν εχουν τελος, αρκει να εχεις ορεξη να τρως -ενα λεπτο/χοντρο ζητημα, μιας κ παντα εχω ορεξη.

Πριν σας αποκαλυψω την σημερινη γευστικη απολαυση (και ηταν ιδιαιτερα μεγαλη) ας μιλησουμε για το Sabbath. (οσοι δεν εχετε ορεξη για ιστορια, παρα μονο για μιαμι, παρακαλω μεταπηδηστε στην επομενη παραγραφο). Τι εγινε λοιπον το Sabbath... χμμμ... λοιπον,
To Sabbath συναντηθηκαμε... βρεθηκαμε μετα απο 7 ισως χρονια 3 απο την παλια παρεα των μουργων και ολα ηταν εκει... τα πραγματα γινηκαν οπως ακριβως τοτε και η ιστορια συνεχιστηκε αδιακοπη... τελικα δεν μεγαλωσαμε κ πολυ... μερικες βδομαδες ισως, ολα αυτα τα χρ
ονια, ισα ισα για να μπορουμε να πουμε τι εγινε σ'αυτες τις βδομαδες, οχι με την μορφη νεων, ουτε με συνεχεις διαπιστωσεις που τοσο εχω μισησει να κανω, αλλα με παραμυθια... χαιρομαι επισης γιατι ησουν εκει και με εμαθες ενα λιθαρακι παραπανω, ενα απο αυτα τα λιθαρακια που εχουν σημασια και μας κανουν αυτο που ειμαστε. Και το ταξιδι στη γευση αρχισε με ...
BBQ ή ελληνιστη: μπαρμπεκιου... τι χρειαζεστε....
  • μια ψησταρια.
  • ενα ψηστη.
  • κρεατα. (αηδια ακουγεται, αλλα τελειο οταν τρωγεται)
  • καποιον να καθαρισει μετα την ψησταρια.
  • καποιους να ασχοληθουν με την σαλατα και/ή τις πατατες.
  • καποιον να ασχοληθει με το στρωσιμο του τραπεζιου.
Αν εχετε ολα τα παραπανω τοτε ειστε ετοιμοι. Τα πραγματα παλι ειναι απλα... πετατε τα προς ψησιν στη σχαρα και τα γυρνατε συνεχως για να μην καουν.. ειναι παναρχαια συνταγη και νομιζω δεν απογοητευσε κανεναν, εκτος φανταζομαι απο τους πρωτους ανθρωπους που μαθαιναν την φωτια και τις συνεπειες του να μην εχεις πηρουνα να γυρισεις το κρεας.


Πρωτα ομως θα πρεπει να εχετε μαριναρει τα κρεατα -αλλη παναρχαια μεθοδος που εφαρμ
οσε πρωτη η κα Μαρινα και απο τοτε φερει το ονομα της- μεσα σε ενα ταψι με λιγο λαδι, αλατι, ασπρο πιπερι και παπρικα *(α, και λιγια μουσταρδα)*. Προσοχη, προς αποφυγη πυρκαγιας βγαλτε τα πριν να στραγγιξουν για 10 λεπτα... ας το κρατησουμε λοιπον λιτο και για 2 ωρες εκει καθως γυρναμε στην αρχη της παραπανω παραγραφου οπου τα κρεατα ειναι ηδη στη φωτια.. μετα απο 30-40 λεπτα το φαι θα ειναι ετοιμο και ο ψηστης καπνιστος...

και επειδη παντου υπαρχει ενας μυθος παραθετω σχετικο διαλογο:

εγω: (κατεβαινω με γεματο ποτηρι μπυρας παγωμενο στην (γ)καταψυξη και το τεινω στον ψηστη)

ψηστης: γκλου,γκλου,γκλου,γκλου....ααχ... καλα μιλαμε αυτο ηταν φιλι ζωης, εκει που ολα ηταν χαμενα ηρθε το χερι του θεου..!! (τον Μαραντονα εννουσε, μιας και τι εγω τι αυτος)

Εμεις τα απολαυσαμε εν μεσω ιστοριων (οπως μεταξυ αλλων του κου Μακρη, που θα την διηγηθω αλλη στιγμη) και για αλλη μια φορα ηταν περρριφημα. Stay tuned καλοι μου ανθρωποι, ως την επομενη φορα που εσεις οι χορτοφαγοι θα μαθετε μια μοναδικα ανεπαναληπτη συνταγη για τορτελινι που θα μπορειτε να κανετε στις 5 το πρωι για να ηρεμησετε το στομαχι σας απο τις μπομπες που θα εχετε καταναλωσει καθως και για ανεπαναληπτα κοκτειλς των οποιων οι συνταγες υπαρχουν παντου....

3 Comments:

Blogger Unknown said...

parakalw opws proste8ei oti h sugekrimenh marinada ths kurias marinas periexei KAI moustarda. Edwsa ston Chef ena krakeraki me krhtikh graviera kai mou to sfurikse.

August 08, 2005  
Blogger Marina said...

Πολύ μου άρεσε το στύλ σου.
Να προσθέσω και εγώ κάτι? Η μαρινάδα είναι απαραίτητη για τα κρέατα, εμείς βάζουμε αντί αλατιού, λεμόνι ή και σόγια.
Τα ψητά λαχανικά, όπως οι μελιτζάνες κάνουν υπέροχη σαλάτα (αφού ξύσετε τη μαυρισμένη φλούδα) μαζί με ξύδι μπαλσάμικο.
Σχετικά με κρέας κοτόπουλου, τυλίγουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε αλουμινόχαρτο και έτσι το βάζουμε πάνω στη σχάρα για καμμιά ώρα περίπου, γυρίζοντάς το ώστε να ψηθεί (βράσει) μέσα χωρίς να υπάρχει αίμα. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την κοτούλα μας να ροδοκοκκινήσει..
Με τι ποτάκια εσείς συνοδεύετε τα φαγητά σας?
Εμείς ξεκινάμε με κρύα, όχι παγωμένη μπύρα (Pilsener Urquell)και μετά ή συνεχίζουμε ή πάμε σε κρασί.

August 16, 2005  
Blogger TziNtziras said...

μαρεσει πολυ κρασι (κοκκινο και λιγο κρυο) και τσικουδια για χειμωνα καλοκαιρι...
με τις ζεστες ομως και η κρυα μπυρα :)

πολυ χρησιμα τα σχολια,
ευχαριστω...

August 19, 2005  

Post a Comment

<< Home