<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15018086\x26blogName\x3d.:TziNtziras:.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tzintziras.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tzintziras.blogspot.com/\x26vt\x3d2650322032835705837', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, October 07, 2005

Η Μαμα πατριδα

Υποθεση:

έχουμε κάποιον που έχει σπουδάσει, κουτσοδουλεύει, μενει μονος και έχει κανει χρηση των αναβολών του (στράτευσης)... Για να δουμε τι γινεται σαν παει φανταρος. Στην υποθεση μας στο στρατο ξηρας, με ΘΤΑ 12 μηνες:

ας υποθεσουμε πως θα αμοιβεται με ενα μισθο περι τα 800€/μηνα. Εχουμε 14*8= 11.200€ διαφυγοντα κερδη αυτοματως. (αν δεν χασει και την θεση της δουλειας οποτε να συνυπολογισουμε και το περιθωριο μεχρι να βρει νεα εργασια μετα και αλλες τετοιες λεπτομερειες).

Ταυτοχρονα θα εχει εξοδα συντηρησης/μεταφορας του στις αδειες, το οποια ποσο να πουμε... 300€/μηνα ενα ενδεικτικο ποσο, για να παμε στα 3600€ για τους 12 μηνες, πολυ πολυ χαλαρα ομως.. ξερω ξερω μας φροντιζει η Μαμα, αλλα θελει και αυτη το χαρτζιλικι της.

Μην να βαλω μεσα και τα ενσημα που καλουμαστε να πληρωσουμε για 12 μηνες, ωστε να αναγνωριστουν συνταξιμα τα χρονια αυτα και οχι πεταμενα; Να τα βαλω, κριμα ειναι...

Μην να βαλω και ολα τα κοστη μηνιαιων παγιων (αφου μενει μονος και υποθετω χωρις νοικι γιατι αλλιως ανοιξε πετρα για να μπω); Να τα βαλω και αυτα...

Η ταμπακερα λοιπον... ποσο κοστιζει τελικα ο στρατος; Σε μια μεση κατασταση οπως αυτη που περιεγραψα πιο πανω παμε στα ανω των 20.000€. Χωρις φυσικα να υπολογιζονται αλλα κοστη (αξιας ανεκτιμητης που λεει και η διαφημιση).
Γρουμφ...

1 Comments:

Blogger Infrared said...

Mhn xexnas kai ta exoda pou tha plhrwseis ston trelogiatro na xexaseis tous komplexikous amorfwtous tsopanous pou se etrexan.

October 07, 2005  

Post a Comment

<< Home