<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d15018086\x26blogName\x3d.:TziNtziras:.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tzintziras.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tzintziras.blogspot.com/\x26vt\x3d2650322032835705837', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, November 28, 2005

Αν εχεις αντοχη διαβαινε...

γεια σας αγορια κοριτσια (κ οι αλλοι),

Οι οδηγιες που ακολουθουν ειναι για δυνατους λυτες...
προφανως εγω δεν ειμαι ενας απο δαύτους, αλλα τουλαχιστον προσπαθησα...("και ειδαν ολοι οτι το αποτελεσμα ηταν καλο").
Να προχωρησετε στα παρακατω μονο στην περιπτωση που θελετε να κανετε εντυπωση σε καποιον/α... αλλα μεγαλη εντυπωση λεμε... πολυ μεγαλη για, ε?.

Τι θελουμε...

- 1κ ξινομηλα
- 2-4 κομματια φιλετο χοιρινο, εντελως ψιλοκομμενο (φλιδα λεμε, σαν rizzla μπλε). Εγω δοκιμασα με ψαρονεφρι, οχι τοσο ψιλο οσο επρεπε.
- κρασι ασπρο αρετσινωτο
- διαφορα αλλα ψιλοκαλουδια που θα δουμε στην πορεια.

Παμε λοιπον...
Κυριως
Κοβετε τα μηλα σε ροδελες. Αλατοπιπερονετε το κρεατικο απο ολες τις μπαΝτες και βαζετε σε καθε κομματι κρεας και απο μια ροδελα μηλο. Το δενετε με σπαγγο (οχι συνθετικο!) σαν πουγγακι κρεατος που περιεχει μεσα του ενα μηλο (πιο περιγραφικα δεν γινεται), και μετα το βαζετε σε μια κατσαρολα που θα εχει λιγο λαδι για τσιγαρισμα.
Το γυριζετε γενικως και αδιαλλειπτως, μεχρι να παρει χρωμα. Επειτα το σβηνετε με ενα ποτηρι (νερου) κρασι* και το αφηνετε να βρασει σε σιγανη φωτια μεχρι το κρεας να μαλακωσει. (προσθετετε και νερο που κ που, οσο χρειαζεται). Εμενα πχ μου πηρε 1.30 ωρα για το βρασιμο, λογω τεχνικων δυσκολιων και περιορισμενης απειριας... Επειτα βγαζετε το κρεας απο την κατσαρολα και κρατατε το ζωμο.
tip: ενω βραζει μπορειτε να ριξετε φυλλα δαφνης, πιπερι κοκκους και φασκομηλο, τα οποια μετα βγαζετε για να κρατησετε μονο το ζωμο.

Σαλτσα
Κοβετε 2 μηλα σε ροδελες και θερμαινετε ενα τηγανι. Βαζετε στο τηγανι λαδι για τσιγαριζζμα και 1 κουταλια της σουπας ζαχαρη. Μολις λιωσει η ζαχαρη ριχνετε τα μηλα και τα τηγανιζετε για 5-10 λεπτα να μαλακωσουν. Επειτα ριχνετε ενα ποτηρι νερου ασπρο κρασι για να σβησει και μετα το ζωμο που περισσεψε.Βραζετε μεχρι να πεσει στο μισο το μιγμα. Μετα, το ριχνετε οπως ειναι στο μπλεντα (blender) και το κανετε γης μαδιαμ. Αραιωστε με λιγο νερο, αν ειναι πολυ πηχτο.

Επιτελους Τελος
Βαλτε το κρεας στα πιατα, συνοδευστε με ρυζι και ριχτε απο πανω τη σαλτσα και να ειστε σιγουρος/η οτι δεν θα πεινατε με τετοια υπερπροσπαθεια, αλλα και με το ολο τσιμπολογημα που θα εχετε κανει τοσες ωρες, μεχρι να μαγειρευτει...

Ειπαμε, ειναι για εντυπωσιασμο...! Ομως μπορω να πω πως ΕΑΝ πετυχει θα ειναι μουρλια...
καλη τυχη λοιπον... :D

* προσοχη, οχι ενα ποτηρι κρασιου νερο ε?

υγ. εγω αν και δεν εντυπωσιασα οοοοοσο ηθελα, περασα πολυ ομορφα... (αν και με λογοκρινε το ΕΣΡ λιγακι για τον στομα μου... ;p )

1 Comments:

Blogger Alkisti said...

ειχα κανει κι εγω μια παρομοια συνταγη με πουγκακια χοιρινα αλλα μεσα ειχαν τυρι... και θυμαμαι οτι ηταν πολυ ταλαιπωρια. εγω τα εδεσα με οδοντογλυφιδες τοτε αλλα θυμαμαι μου κολλησαν στο τηγανι και αλλα τετοια. και τα ειχα κανει για εντυπωσιασμο. Τελικα εντυπωσιαστηκα εγω κυριως με τη δυσκολια τους. η δικια σου εκδοχη ειναι σε γλυκοξινο.τωρα εντυπωσιαζω με αλλες συνταγες. αυτη δεν μπηκε στη λιστα :)

November 28, 2005  

Post a Comment

<< Home